TORNOOIFORMULE

 

Unieke tornooiformule!

De Spetter-beachvolleytornooien draaien helemaal rond jouw plezier en sportieve uitdaging. Met onze unieke tornooiformule beleef je een intense topdag: je speelt zeker vier wedstrijden, fluit er af en toe één, én je geniet van de toffe festivalsfeer.


Hoe neem je deel?

Vorm een team van twee semiprofessionele of drie recreatieve spelers. Schrijf je online in, en geef per team één naam op. Bepaal in welke reeks je speelt, en schrijf je deelnamegeld over. Je krijgt een e-mail met je bevestiging. Vergeet die niet mee te nemen: je geeft jouw bevestiging af bij aanmelding op het tornooi.


Hoeveel kost het?

Je deelname aan een Spetter-tornooi kost 11 euro per persoon. Daarin zit de volledige organisatie, wedstrijdleiding en prijzenpot. Je vervoer regel je zelf. Sluit best ook een persoonlijke sportverzekering af: voor een democratische prijs sport je dan een heel jaar gerust.


Wat neem je mee?

Vergeet je eigen beachvolleybal niet mee te nemen. Spetter vzw heeft er wel een paar in reserve, maar die zijn snel uitgedeeld. Versnaperingen en drankjes vind je – tegen betaling – op het terrein.


Hoe ziet jouw wedstrijddag eruit?

 • Van voorronde naar finale.
  Elke wedstrijddag heeft een vaste structuur: je speelt met je ploeg een volledige kwalificatieronde. Win je die? Dan kom je in de finaleronde terecht.
 • Veel spelen, een beetje ‘scheidsen’.
  Tijdens de voorronde speelt jouw ploeg vier wedstrijden van twee sets tot 21, en ben je tweemaal scheidsrechter voor een kwalificatiematch. De voorrondes beginnen om 10 uur en zijn rond 16 uur afgelopen.
 • Finaleronde.
  Na de voorrondes stelt de wedstrijdleiding de rangschikking op voor de finaleronde. Die loopt over een traject met rechtstreekse uitschakeling. Je speelt in deze ronde maximaal nog drie wedstrijden van telkens één set. Tussen 18 en 19 uur ronden we de finale af, en reiken we prijzen uit.


In welke reeks speel je?

Iedereen mag aan de Spetter-tornooien deelnemen. Debutanten, doorgewinterde liefhebbers, of beachvolley-professionals, … er is een reeks voor iedereen. Zo geniet je samen met al je vrienden of je gezin van een zomerse dag sportieve fun.

 

Reeks

Aantal spelers

Veldafmeting

Beachregels?

1

Jongens Beach Pro's*

2 tegen 2

8 x 16

Ja

2

Meisjes Beach Pro's*

2 tegen 2

8 x 16

Ja

3

Jongens Beach Fun

2 tegen 2

6 x 12

Nee (onderling overleg)

4

Meisjes Beach Fun

2 tegen 2

6 x 12

Nee (onderling overleg)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Opgelet: 

 • Jongens & meisjes Pro.
  Er wordt gespeeld met een professioneler kader. Dit wil zeggen dat er bepaalde regels niet toegelaten worden. We willen spelers de kans geven om zich ook op het beachvolleybalcircuit te ontplooien. Kijk hiervoor goed de regels na.
 • Twijfel je wat je zou moeten spelen?
  Een eenvoudige regel zou je moeten helpen: beheers je de basistechnieken van het indoorvolleybal & bezit je inzicht? Dan moet je niet twijfelen en schrijf je in voor pro. Zo weet je nadien of dit iets voor jou is.